Skip to the content

Minder zorgvraag met de BrainTrainerPlus

Zorginstellingen die de BrainTrainerPlus gebruiken zijn stuk voor stuk enthousiast. Het systeem geeft bewoners van een instelling veel plezier en dat komt de sfeer ten goede.

Dit heeft weer een positief effect op het welzijn van bewoners, personeel en vrijwilligers. Zodra de BrainTrainerPlus™ zijn intrede doet, ontstaat er een levendige interactie tussen bewoners, bezoekers en personeel. Iedereen wordt blij van het systeem en daardoor verandert ook de zorgvraag in positieve zin. De meeste bewoners kunnen namelijk zelfstandig aan de slag. Dit leidt tot een verlaging van de zorgdruk en geeft het personeel ruimte om ondersteunende, aanvullende, achterstallige of nieuwe taken uit te voeren. Personeelsleden vallen minder snel uit door ziekte en de verbeterde sfeer leidt tot minder personeelsverloop. Een BrainTrainerPlus™ werkt dus niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de medewerkers.

Heel eenvoudig te bedienen

De BrainTrainerPlus is zo gebruiksvriendelijk dat het voor alle leeftijden eenvoudig te bedienen is. Er zijn geen knoppen of kleine onderdelen die kunnen afbreken of kwijtraken. Tijdens het gebruik geeft het systeem een positief geluidseffect telkens als de gebruiker de juiste antwoorden geeft. Dit zorgt voor herkenning, structuur en het gevoel van: ‘ik kan het nog’ Doordat het zelfvertrouwen wordt opgebouwd gaan gebruikers steeds meer mogelijkheden onderzoeken. Zo trainen zij vanzelf hun geheugen. De BrainTrainerPlus™ is dus voor veel soorten patiënten geschikt, omdat het om simpele, duidelijke spellen en quizzen gaat. Een systeem wat werkt voor bewoners met een lichte vorm van dementie of een verstandelijke handicap, maar ook voor patiënten die herstellen van een herseninfarct.

 

(foto: fairfaxcounty)

Over de schrijver

Volg ons!

BrainTrainerPlus is ook actief op:

Maak nu uw eigen quiz met de BrainTrainerPlus!

U kunt zelf ook een quiz maken, die op de BrainTrainerPlus™ gespeeld kan worden.