Skip to the content

Aanschaf Braintrainers Mennistenerf mede dankzij bijdrage Rabobank coöperatiefonds

Het Mennistenerf/wijksteunpunt Dirk Prins heeft, mede door een bijdrage uit het coöperatiefonds van Rabobank Zaanstreek, vier braintrainers aan kunnen schaffen.

Een BrainTrainerPlus™ is een spelcomputer, die gebruikt wordt voor geheugentraining bij ouderen met geheugenproblematiek. Deze cliënten kunnen op de gebruiksvriendelijke computers hun geheugen activeren. Training en spel (geluiden-memory, puzzels, quizjes) zorgen voor een positieve beleving omdat het tempo en het niveau individueel kan worden ingesteld. Daarnaast stimuleert de BrainTrainerPlus™ o.a. de rekenvaardigheid, het ruimtelijk inzicht en het reactievermogen. In de spellen zijn vragen en foto’s verwerkt die aansluiten op de actualiteit en op het verleden. Het programma van vragen en foto’s nodigt dan ook uit om hier met anderen over te praten en herinneringen op te halen.

De bewoners op de psychogeriatrische afdeling Kleinschalig Wonen en de deelnemers op de dagverzorging psychogeriatrie vinden het spelen op de BrainTrainerPlus™ erg leuk en genieten er zichtbaar van.

Over de schrijver

Volg ons!

BrainTrainerPlus is ook actief op:

Maak nu uw eigen quiz met de BrainTrainerPlus!

U kunt zelf ook een quiz maken, die op de BrainTrainerPlus™ gespeeld kan worden.