Skip to the content

Communiceren als taal verdwijnt

 

Het zoeken naar een goede manier van contact maken bij dementie of Alzheimer is lastig. Het kost veel tijd, rust en geduld. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen die hun kracht al bewezen hebben. Met de BrainTrainerPlus bijvoorbeeld breng je op een simpele manier structuur aan in het leven van een Alzheimer patiënt. Door die structuur en de extra mogelijkheden van het systeem wordt contact vergemakkelijkt. 

 

De BrainTrainerPlus zorgt voor een telkens terugkerend stramien waar iedereen veel houvast aan heeft. Dit geeft iemand met dementie kracht en het gevoel de dingen onder controle te hebben. Een positieve emotie die afstraalt op alle betrokkenen. Daarnaast bestaat er op de BrainTrainerPlus de mogelijkheid om een familieboek te maken. Hiermee kunnen familieleden online foto’s plaatsen en die voorzien van een passende onderregel. het bekijken van de foto’s neemt positieve herinneringen met zich mee voor de familieleden en de ouderen. Bovendien levert het veel gespreksstof op voor de familieleden onderling en dat maakt een bezoek aan oma, opa, vader of moeder een stuk leuker. 

 

Plezier met elkaar

 

Het bekijken van de foto’s kan een mooi contactmoment zijn. Familieleden hebben plezier met elkaar en dat voelt de oudere. Vervolgens kan de oudere betrokken worden door het stellen van vragen en het bekijken en toelichten van de foto’s. Maar ook het gewoon ‘zijn’ van de oudere terwijl familieleden met elkaar praten over de foto’s en de herinneringen is positief. Iemand met Alzheimer of dementie hoeft dan niets en is toch betrokken. En dan blijkt contact maken toch niet zo moeilijk meer.

 

Over de schrijver

Volg ons!

BrainTrainerPlus is ook actief op:

Maak nu uw eigen quiz met de BrainTrainerPlus!

U kunt zelf ook een quiz maken, die op de BrainTrainerPlus™ gespeeld kan worden.