Skip to the content

Festeynder Plein 2014 steunt Braintrainer project van Zorgcentrum St. Joseph in Nederweert

Weert TV | Festeynder Plein

Ook tijdens de vijfde editie van Festeynder Plein steunt de organisatie een goed doel in de regio. De opbrengst van de jaarlijkse goede doelenloterij, komt dit jaar ten goede aan het Braintrainer project van Zorgcentrum St. Joseph in Nederweert, een onderdeel van de Stichting Land van Horne. Een Braintrainer is een soort spelcomputer met veel mogelijkheden om ouderen te stimuleren. Vanaf 1 mei zullen de loten te koop zijn.

Het zijn vooral de ouderen met dementie en de ziekte van Huntington die baat hebben bij een Braintrainer, maar daarnaast kunnen al de andere doelgroepen hier gebruik maken. Quizvormen, waaronder muziekquiz, ingedeeld in moeilijkheidsgraden. De computer denkt met de cliënt mee en geeft aan om een niveau hoger/lager te gaan spelen. Er zijn lange en korte termijn spelvormen op geïnstalleerd. Herinneringsvragen/foto’s en spelvormen met betrekking tot het prikkelen van de zintuigen en cognitieve waarnemingen. De foto’s van kleine kinderen roepen veel vertedering en herinnering op.

Omdat een braintrainer niet onder de gangbare vergoedingen valt, wil de afdeling activiteitenbegeleiding van Zorgcentrum St. Joseph zelf het benodigde geld inzamelen. De Festeynder Plein organisatie steunt hen daarbij met de opbrengst van de goede doelen loterij.

Hoofdprijs van de loterij is een Apple iPad welke is geschonken door WIN Casino’s Nederweert. De loten worden gesponsord door Drukkerij van Deursen en het ontwerp van de loten is van GetNoticed, Internet+Bureau, ook uit Nederweert. Daarnaast zullen nog diverse andere mooie prijzen beschikbaar zijn voor de loterij. De trekking zal plaatsvinden op zaterdag 9 augustus a.s. tijdens het vijfde Festeynder Plein, omstreeks 22.30 uur. Info: www.festeynderplein.nl

Over de schrijver

Volg ons!

BrainTrainerPlus is ook actief op:

Maak nu uw eigen quiz met de BrainTrainerPlus!

U kunt zelf ook een quiz maken, die op de BrainTrainerPlus™ gespeeld kan worden.