Skip to the content

Maak een eigen familiequiz voor de BrainTrainerPlus

 

Dat je voor de BrainTrainerPlus ook zelf quizzes kunt maken wordt steeds bekender. Daarvoor hebben we momenteel een prijsvraag, waar inzenders een BrainTrainerPlus voor een instelling naar keuze kunnen winnen. (http://btp.nl/prijsvraag/)

Minder bekend is dat het ook mogelijk is om persoonlijke quizzen te maken. Quizzen die alleen maar op een persoonlijk account te spelen zijn.

Met deze functie kunnen mooie familie-quizzen of hele persoonlijke quizzen gemaakt worden. Speciaal voor jouw vader, moeder of familielid.

Zoek in fotoboeken de mooiste of leukste foto’s uit en scan ze met behulp van je mobiele telefoon. Hiervoor kun je de camera op je telefoon gebruiken, maar er zijn ook hele goede gratis scan-apps te downloaden in de Appstore of Google Play. Zet de foto’s over op je computer en plaats ze in een mapje.

Ga naar de quizmaker op de BrainTrainerPlus site ( https://quiz.btp.nl/ ) Bedenk een vraag bij de gekozen foto en upload de foto via de button “upload fotobestand”.

Vragen over familieleden (wie is dit?), hobbies of het beroep (wat is dit?) of voormalige woningen en woonplaatsen kunnen de revue passeren.

Via de geluidsopname-functie (dictafoon) op uw telefoon kunnen er ook geluidsfragmenten toegevoegd worden. Laat de persoon op de foto iets vertellen of vragen en plaats dit geluidsfragment ook bij de vraag. Volg hiervoor dezelfde stappen als bij het uploaden van foto’s.

Bij het importeren van de gemaakte quiz op de BraintrainerPlus kan de instelling van de quiz op privé gezet worden. Alleen op het eigen account van de bewoner is de quiz dan te zien en te spelen.

Het resultaat is een zeer persoonlijke quiz die, door de quiz samen te spelen tijdens bezoek, bij kan dragen tot een betekenisvoller contact.

Ook alle familiequizzen dingen mee in de BraintrainerPlus prijsvraag. Inzenden voor 31 januari 2017!

meer informatie over de prijsvraag; http://btp.nl/prijsvraag/

 

 

 

foto: Nonsequiturlass

Over de schrijver

Volg ons!

BrainTrainerPlus is ook actief op:

Maak nu uw eigen quiz met de BrainTrainerPlus!

U kunt zelf ook een quiz maken, die op de BrainTrainerPlus™ gespeeld kan worden.