Skip to the content

KWIJT
of de kunst van het loslaten.

Een theater voorstelling over dementie door jeugdtheater gezelschap hetpaarddatvliegt. Op toernee door Nederland van januari tm maart 2016.

Baas is een nare oude man, die niet meer weet wie hij is, of waar hij is, of waar hij naartoe moet. Hij is zelfs zichzelf kwijt. En Sjef is onderweg naar zijn vader die verhuisd is naar Belgie. Maar eerst gaat hij nog zijn skateboard halen, dat ooit door Baas is afgepakt. Maar Baas herinnert zich niet meer waar die ligt. Het enige dat hij nog weet zijn flarden van herinneringen aan een jongetje. Een jongetje dat lang geleden met zijn slee verdween in de sneeuw.

 

Loek Beckers, regisseuse, zag hoe haar vader langzaam dementeerde. Tot het eind toe raakte hij steeds meer kwijt. Spullen, vaardigheden, herinneringen. Maar nog steeds was een kleine vlam van wie hij was zichtbaar. Kwijt gaat over vergeten en vergeten raken. Een zoektocht naar wie je nog bent als je alles kwijt bent. Een persoonlijke voorstelling die alleen al bijzonder is omdat een acteur van 74 en een van 13 samenspelen.

VOORSTELLINGEN

meer informatie vind je hier

 

Over de schrijver

Volg ons!

BrainTrainerPlus is ook actief op:

Maak nu uw eigen quiz met de BrainTrainerPlus!

U kunt zelf ook een quiz maken, die op de BrainTrainerPlus™ gespeeld kan worden.