Skip to the content

Op 6 juli zijn de eerste “light-versies”, de nieuwste uitvoering van de BrainTrainerPlus, feestelijk uitgeleverd aan de locatie Waterpoort van Zorgpartners Midden-Holland.

De Waterpoort, in het centrum van Krimpen aan de Lek, biedt mensen met dementie kleinschalige- en een huiselijke omgeving waar mensen gezamenlijk actief zijn in het dagelijkse leven.

Onder het genot van taart nam Dave Kerseboom de eerste BrainTrainerPlus Light in ontvangst en had mevrouw Frida de Lange de eer de allereerste speler te zijn.

 

Subsidie Waardigheid en Trots

De drie BrainTrainerPlus-Lights van de Waterpoort zijn mede aangeschaft met de subsidiemogelijkheid die onderdeel is van het programma “Waardigheid en Trots”.

Behoud van regie en aansluiting bij het normale leven is een uitgangspunt, maar ook ontmoeten van andere mensen en gemakkelijker communiceren met familieleden is een belangrijk onderdeel van de visie van staatssecretaris van Rhijn.

 

De BrainTrainerPlus

De BrainTrainerPlus is een systeem dat ouderen met beginnende dementie, Korsakoff, Alzheimer of niet aangeboren hersenschade helpt het denkvermogen te stimuleren en het geheugen te trainen.
Ouderen die ermee werken voelen zich prettig. Ze hebben het gevoel aansluiting te houden bij het hier-en-nu. Op het systeem kunnen niet alleen individueel spelletjes en quizzen gespeeld worden, maar ook door begeleiders, mantelzorgers en (andere) familieleden een familieboek of een quiz gemaakt worden voor de oudere.

 

Communicatie met dementerenden

Gesprekken met dementerenden gaan niet meer soepel. Verhalen van het bezoek worden niet goed begrepen en de bewoner zelf heeft maar beperkte gesprekstof. Dit zijn vaak niet de makkelijkste bezoeken. Als de BrainTrainerPlus in de huiskamer of ontmoetingsruimte beschikbaar is, wordt de BraintrainerPlus een facilitator van het samen zijn. Men kan samen een spelletje doen wat op natuurlijke wijze gespreksonderwerpen aandraagt en natuurlijk het spelplezier geeft.

Nog leuker wordt het als men samen aan een “Familie- of levensboek” begint. Foto’s kunnen geïmporteerd worden op de BrainTrainerPlus, die men dan tijdens de bezoeken gezamenlijk met de oudere bespreekt en van bijschriften voorziet.

 

BrainTrainerPlus Light

De nieuwe BrainTrainerPlus Light is speciaal ontwikkeld om aan te sluiten bij de trend van kleinschaligheid en door aangepaste hardware en een passend licentiemodel kostentechnisch altijd in iedere huiskamers beschikbaar kan zijn. Voor de bewoners, maar ook voor bezoek.

klik hier voor meer informatie

 

 

Over de schrijver

Volg ons!

BrainTrainerPlus is ook actief op:

Maak nu uw eigen quiz met de BrainTrainerPlus!

U kunt zelf ook een quiz maken, die op de BrainTrainerPlus™ gespeeld kan worden.