Skip to the content

overhandiging cheque aan de zorggroep
Op dinsdag 6 maart 2018 reikte Marijn Beekman, uitvaartverzorger bij Monuta in Venlo, een cheque ter waarde van 2.000 euro uit namens Monuta Helpt. Hij overhandigde de cheque aan Ellen Beijers en Nicole Schmitz, Coach dagbesteding/activiteitenbegeleiders van De Zorggroep. Dit bedrag besteedt De Zorggroep aan de aanschaf van de BrainTrainerPlus. Een systeem om het geheugen en denkvermogen te stimuleren.

De BrainTrainerPlus is een zeer gebruiksvriendelijk touch-screen computerscherm waarop onder andere spelletjes en een quiz kan worden gespeeld. Het helpt het denkvermogen te stimuleren en het geheugen van mensen met beginnende dementie, Korsakoff, Alzheimer of niet aangeboren hersenletsel te trainen. Met het systeem ontstaat er een structuur in de dagindeling en het creëert een gevoel van competentie en trots als een quizvraag goed wordt beantwoord. Ellen Beijers: “Op het systeem kunnen individuele spelletjes en quizzen worden gespeeld, maar ook samen met een begeleider of familielid. En dat samenspel bevordert het onderlinge contact tussen de cliënt en ons als begeleider, maar vooral ook met de familieleden.”

“Het mooie is dat familieleden ook zelf een quiz met persoonlijke vragen kunnen samenstellen”, geeft Nicole Schmitz aan. “Bijvoorbeeld over oud klasgenoten, familieleden of een eerste auto. Maar ook over de eigen stad of omgeving. Daarnaast biedt het systeem de mogelijkheid tot het maken van een persoonlijk familieboek. Iets wat als zeer waardevol wordt ervaren.”
Marijn Beekman legt uit waarom Monuta het initiatief tot de aanschaf van dit systeem ondersteunt: “De BrainTrainerPlus draagt bij aan onze missie om iedereen met een goed gevoel afscheid te kunnen laten nemen. Wanneer een dierbare kampt met geheugenproblemen is dit vaak lastig voor diegene zelf, maar ook voor de naasten. Je vader, moeder, opa of oma vergeet herinneringen die je samen deelt. Je neemt dus steeds opnieuw een beetje meer afscheid. Een systeem dat mensen met geheugenproblemen een prettig gevoel geeft en tegelijkertijd bijdraagt aan het draaglijker maken van het afscheid nemen, sluit dus exact aan bij waar wij als Monuta voor staan.”

 

Over de schrijver

Volg ons!

BrainTrainerPlus is ook actief op:

Volg ons!

BrainTrainerPlus is ook actief op:

Maak nu uw eigen quiz met de BrainTrainerPlus!

U kunt zelf ook een quiz maken, die op de BrainTrainerPlus™ gespeeld kan worden.