Skip to the content

De BrainTrainerPlus stimuleert

De BrainTrainerPlus stimuleert al sinds 2007 het denkvermogen en het geheugen van ouderen en mensen met beginnende dementie in meer dan duizend instellingen en huiskamers. Als activiteit binnen de dagbestedings programma's en als geheugentrainer.

De  BrainTrainerPlus rouleert vaak door het huis. Van afdeling naar afdeling en van groep naar groep. Dat betekend dat als hij op de ene groep gebruikt wordt, dus niet door de andere groepen gebruikt kan worden.

Daardoor kwamen steeds meer vragen van onze gebruikers dat men graag meer apparaten wilde hebben, dat moest dan wel op een voordeligere manier opgelost worden.

Daarvoor hebben we een totaal nieuwe machine ontworpen, de BrainTrainerPlus Light, waar minder gebruikers een account op kunnen hebben waardoor de hardware- en licentie prijs omlaag gaat.

Daardoor kan de machine op een vaste plek in de huiskamer staan.

De BrainTrainerPlusLight brengt structuur en blijdschap

Mensen met dementie kunnen nog altijd dingen leren, zeker als het gewoonten en routines betreft; kortom structuur.

De doordachte spelsoftware en het “BrainTrainerPlus algoritme” zorgen ervoor dat de BrainTrainerPlus gebruikers altijd een goed gevoel overhouden aan het spelen. Dit stimuleert het herhaald gebruik op een dag.

Bij familie bezoeken kan de BrainTrainerPlus Light ook een belangrijke functie vervullen in het faciliteren van interactie tussen bewoner en bezoek. Gesprekken met dementerenden gaan niet meer soepel. Verhalen van het bezoek worden niet goed begrepen en de bewoner zelf heeft maar beperkte gesprekstof. Dit zijn vaak niet de makkelijkste bezoeken.

Als de BrainTrainerPlus in de huiskamer of ontmoetingsruimte beschikbaar is, wordt de BraintrainerPlus een facilitator van het samen zijn. Men kan samen een spelletje doen wat op natuurlijke wijze gespreksonderwerpen aandraagt en natuurlijk het spelplezier geeft.

Nog leuker wordt het als men samen aan een “Familieboek” begint. Een  functie op de BrainTrainerPlus waar men vooraf foto’s kan uploaden via de BTP site, die men dan tijdens de bezoeken gezamenlijk bespreekt en van bijschriften voorziet. Het reminisceren wordt daarbij gestimuleerd, gesprekken volgen op natuurlijke wijze en er ontstaat een blijvende herinnering aan een vol leven. Alle bezoekers van een bewoner kunnen hier aan mee werken en zeker ook kleinkinderen beleven hier plezier aan wat in veel gevallen de bezoekfrequentie en -duur op kan voeren.

Met het “Classic model” is de BrainTrainerPlus vaak niet beschikbaar; staat op een andere afdeling of (erger nog) staat tijdens bezoeken achter slot en grendel omdat het personeel naar huis is.

De nieuwe BrainTrainerPlus Light is speciaal ontwikkeld om altijd op een vaste plek beschikbaar te zijn. Voor de bewoners, maar ook voor bezoek. En dit laatste zorgt ook vaak voor een verminderde zorgvraag.

 

Vraag hier een offerte of demonstratie aan voor de BrainTrainerPlus Light

 

 

Volg ons!

BrainTrainerPlus is ook actief op:

Maak nu uw eigen quiz met de BrainTrainerPlus!

U kunt zelf ook een quiz maken, die op de BrainTrainerPlus™ gespeeld kan worden.