Skip to the content

Algemeen

De BrainTrainerPlus™ is een systeem dat ouderen met beginnende dementie, Korsakoff, Alzheimer of niet aangeboren hersenletsel (NAH) helpt het denkvermogen te stimuleren en het geheugen te trainen.

Ouderen die ermee werken voelen zich prettig. Ze hebben het gevoel aansluiting te houden bij het hier-en-nu. Op het systeem kunnen niet alleen individueel spelletjes en quizzen gespeeld worden, maar ook samen met begeleiders, mantelzorgers en (andere) familieleden een familieboek of een quiz gemaakt worden. Op die manier wordt het contact makkelijker en intensiever.

 

De BrainTrainerPlus™ bestaat uit een combinatie van een handzame en uiterst stabiele "all-in-one" computer met touchscreen en doordachte spelsoftware (30 spellen en activiteiten). De motoriek en het gezichtsvermogen van ouderen is vaak niet meer toereikend voor het kleine scherm van een tablet of de stabiliteit van een gewoon touchscreen-scherm. De software voor de BrainTrainerPlus™ computer is ontwikkeld voor het extra grote beeldschermformaat in combinatie met een extra stevige behuizing die extreem stabiel op tafel staat. Het aanraak-scherm kan niet omver geduwd worden en is van een fors formaat zodat men het scherm goed kan lezen.

De BrainTrainerPlus™ is een bijzonder eenvoudig te bedienen (en te beheren) systeem.

Toepassing en specificaties BrainTrainerPlus™ Classic

Op de BrainTrainerPlus™ Classic kunnen 420 accounts aangemaakt worden en is derhalve uitermate geschikt als activiteit die langs alle huiskamers en afdelingen “reist”.

  • De BrainTrainerPlus™ Classic heeft één stroompunt nodig. Internet verbinding (wifi of UTP) is 2x per jaar nodig voor updates.
  • Beeldscherm formaat: 20 inch
  • Aansluiting voor beamer

Software

De BrainTrainerPlus™ (BTP) heeft eigen software waar de 30 spellen op draaien. De spelsoftware maakt gebruik van het eigen BTP algoritme.

Het BTP algoritme is de functie in de software die ervoor zorgt dat de moeilijkheidsgraad van de vragen zich aanpast naar het niveau van de speler. Zodoende wordt de speler voldoende uitgedaagd, maar blijft het gevoel van controle en beheersing, dat direct bijdraagt aan het geluksgevoel van de speler.

Daarnaast is de software zo ontwikkeld dat er praktisch geen beheer op nodig is. 

Via de BrainTrainerPlus™ en de website (afhankelijk van het type BrainTrainerPlus) kunnen zelf quizzen gemaakt worden (thematisch of voor een individuele gebruiker) en kunnen familieleden, samen met de oudere, een familieboek maken waarin herinneringen bewaard worden. Dit laatste is ook therapeutisch of als intake te gebruiken.

Aflevering en Installatie

De BrainTrainerPlus™ wordt op locatie afgeleverd, geactiveerd en toegelicht door ons eigen team.

Onderhoud, software updates en service

Het (minimale-) beheer dat nodig is op de BrainTrainerPlus wordt door BrainTrainerPlus™ op locatie of online (remote) voor u gedaan.

Via onze servicedesk (online en telefonisch) kunt u tijdens kantooruren rekenen op onbeperkte en volledige ondersteuning.

 

 

meer informatie: Telefoon +31 (0)10 41 51 200   Mail info@btp.nl 

 

Volg ons!

BrainTrainerPlus is ook actief op:

Maak nu uw eigen quiz met de BrainTrainerPlus!

U kunt zelf ook een quiz maken, die op de BrainTrainerPlus™ gespeeld kan worden.