Skip to the content

FAQ

Hieronder vindt u vragen die vaak gesteld worden. Klik op de vraag om het antwoord te bekijken. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Het opstartmenu aanpassen

De BrainTrainerPlus blijft hangen

Problemen met de internetverbinding


De BrainTrainerPlus is speciaal ontwikkeld voor senioren, mensen met beginnende dementie, korsakoff  en mensen met niet aangeboren hersenschade.

Nee. Door de hersenen te trainen en actief te houden is er wel enig resultaat merkbaar. Maar de BrainTrainerPlus richt zich vooral op het bieden van structuur in de dagindeling en het gevoel van competentie en trots als een quizvraag goed beantwoord is, dit resulteert in blijere mensen.

De BrainTrainerPlus™ is een systeem dat ouderen met beginnende dementie of Alzheimer helpt het denkvermogen te stimuleren en het geheugen te trainen.

Maar dat is niet alles wat het doet. Ouderen die ermee werken voelen zich prettig. Ze hebben het gevoel aansluiting te houden bij het hier-en-nu. Het systeem biedt structuur, doordat het dagelijks ingezet kan worden en een echt onderdeel wordt van de dagbesteding. Op het systeem kunnen niet alleen individueel spelletjes en quizzen gespeeld worden, maar kan ook samen met familieleden of mantelzorgers een familieboek of een quiz gemaakt worden. Op die manier wordt het contact tussen de oudere en zijn of haar omgeving een stuk betekenisvoller of makkelijker

Training en spel leiden tot ontspanning. Geregeld gebruik van de BrainTrainerPlus™ stimuleert het geheugen en het denkvermogen. De BrainTrainerPlus geeft de gebruiker ook een gevoel van beheersing en controle. De hardware is eenvoudig te bedienen en de moeilijkheidsgraad past zich aan, aan het niveau van de speler.

De spellen en quizzes kunnen samen met het bezoek, gespeeld worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een quiz (thuis) online voor te bereiden, met onderwerpen, personen en plaatsen die van belang zijn geweest in het leven. Deze quizzes kunnen door meerdere mensen online voorbereid worden. Tijdens het bezoek kan men deze persoonlijke quiz samen spelen.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om het familieboek aan te maken. Online kan men foto's uploaded welke dan samen tijdens het bezoek, voorzien kunnen worden van bijschriften en herinneringen. 

Bezoeken kunnen zo een nog waardevollere ervaring worden, voor alle betrokkenen.

Start een familieboek hier

Ouderen die de Nederlandse taal niet zo goed beheersen kunnen toch veel plezier beleven aan de BrainTrainerPlus. Er wordt gebruik gemaakt van veel beeld en dat is ook voor anderstaligen goed te begrijpen.

Ook de mogelijkheid om een eigen quiz te maken kan voor en door anderstaligen gebruikt worden om in de eigen taal, cultuur of achtergrond content te maken.

Door de BrainTrainerPlus een vaste plek in de huiskamer te geven draagt dit bij aan structuur in de dagindeling. Dit geeft rust en een gevoel van veiligheid. De BrainTrainerPlus is ook heel goed individueel te gebruiken.

Speciaal voor dit doel is de BrainTrainerPlus Light ontwikkeld. Lees er hier meer over.

De BrainTrainerPlus kan individueel of als groepsactiviteit worden ingezet . Zowel met andere groepsleden of bewoners als met familie en bezoek.

Met de BrainTrainerPlus™ kunt u ook zelf een quiz maken. Dit doet u heel simpel via deze website. 

maak een quiz

Nu kunnen u én andere familieleden of vrienden vragen verzinnen. Dit kan heel persoonlijk zijn, zoals vragen over oude klasgenoten, familieleden, of een eerste auto, gecombineerd met foto’s. 

Of u kiest voor een regionale quiz die meer te maken heeft met de stad waarin uw familielid is opgegroeid. Bijvoorbeeld waar staat dit bekende beeld? Of welke rivier stroomt door onze stad?

Naast de quiz kunt u ook een persoonlijk familieboek maken op de BrainTrainerPlus™. Dit document kunnen u of anderen telkens aanvullen met foto’s. De BrainTrainerPlus™ onthoudt de ingevoerde gegevens en zo maken u en de andere familieleden het familieboek steeds uitgebreider en vollediger. Juist het schrijven van de onderschriften samen met opa, oma, vader of moeder is prettig om te doen. Uiteindelijk kunt u dit digitale boek ook uitprinten als ‘echt’ boek. 

Start een familieboek

Nee, de BrainTrainerPlus is een bijzonder eenvoudig te bedienen computer. Daarnaast is de eigen software zo ontwikkeld dat er bijna geen beheer op nodig is, en het beheer dat nodig is (updates etc) wordt door BrainTrainerPlus onsite of online voor u gedaan. 

Vaak is de motoriek van onze ouderen niet meer toereikend voor het in verhouding klein scherm van een ipad.

De computer van de BrainTrainerPlus is ontwikkeld op het beeldschermformaat in combinatie met een stevige behuizing die extreem stabiel op tafel staat. Het aanmaak-scherm kan niet omver geduwd worden en is van een fors formaat zodat men het scherm goed kan lezen.

Daarnaast kan de BrainTrainerPlus beveiligd worden tegen diefstal.

Ja, de BrainTrainerPlus kan gemakkelijk aangesloten worden op een beamer of geluidsinstallatie.

Het BrainTrainerPlus algoritme is de functie in software die ervoor zorgt dat de moeilijkheidsgraad van de vragen zich aanpast naar het niveau van de speler. Zodoende wordt de speler voldoende uitgedaagd, maar blijft het gevoel van controle en beheersing. Dit geeft plezier en een zekere mate van trots.