Wat zijn de voordelen van de BrainTrainerPlus™?

Alle BrainTrainerPLUS punten

- De BrainTrainerPlus™ faciliteert contact tussen bewoner en bezoeker: 

De BTP kan een belangrijke functie vervullen in het faciliteren van interactie tussen bewoner en bezoek. Wanneer gesprekken niet meer zo soepel verlopen en verhalen van het bezoek niet goed worden begrepen, kan samen een spelletje worden gedaan wat op natuurlijke wijze gespreksonderwerpen aandraagt en spelplezier geeft.

- 30+ 'Touch-screen' spellen en quizzen:

De BrainTrainerPlus™ beschikt over meer dan 30 spellen, quizzen en andere activiteiten die veelal op verschillende niveaus zijn te spelen. Geen afstandsbediening, toetsenbord of ingewikkelde knopjes; de interface werkt volledig intuïtief door middel van aanraking van het - grote - beeldscherm. Dat in combinatie met een stevige behuizing die stabiel op tafel staat. 

- Eigen quiz maken: 

Via de site kunnen eigen quizvragen worden gemaakt. U kunt zelf vragen verzinnen over bijvoorbeeld hobby's of de stad waarin uw familielid is opgegroeid. Maar er kunnen natuurlijk ook algemene vragen voor een hele groep worden gemaakt worden over muziek, film of vergeten groentes.

- Eigen familie- of levensboek maken:

Nog leuker wordt het als men samen aan een Familieboek maakt. Een functie op de BrainTrainerPlus™ waar men vooraf foto’s, muziek en tekst kan uploaden via de BTP site en van bijschriften voorziet. Het reminisceren wordt daarbij gestimuleerd, gesprekken volgen op natuurlijke wijze en er ontstaat een blijvende herinnering aan een vol leven. Alle bezoekers van een bewoner kunnen hier aan mee werken en zeker ook de kleinkinderen.

- Een eigen fotoalbum maken:

Maak automatisch een eigen (privé) fotoalbum met alle foto's van de kleinkinderen of vakanties. Of een (openbaar) album voor de gehele groep met gebruiksvoorwerpen van weleer of vergeten beroepen. Bekijk samen de foto's op het grote beeldscherm van de BrainTrainerPlus™. Het leidt tot herinneringen ophalen en biedt gesprekstof.

- Individueel of als groepsactiviteit:

Je kunt natuurlijk individueel aan de slag met Patience maar gezien het apparaat kan worden aangesloten op een beamer of TV, kunnen de activiteiten gemakkelijk in groepsverband worden beleefd. Speel Bingo met de hele groep of zing en beweeg mee met je favoriete klassiekers; samen plezier maken en het gevoel hebben ergens bij te horen. 

- Dagelijkse training:

Een dag kan voor een bewoner zeer de moeite waard zijn wanneer er aansluiting wordt gezocht bij zijn  leefwereld en passie. Het kiezen van vaste tijdstippen voor een moment met de BrainTrainerPlus™, kan bijdragen aan een gezond dagritme. Op de BTP kunnen tot wel 420 accounts worden gemaakt waar een dagelijkse training voor de bewoners kan worden ingesteld.

Vraag een proefplaatsing aan

Vraag nu een vrijblijvende proefplaatsing aan voor uw afdeling en ontvang de BrainTrainerPlus™ een maand gratis op proef met daarbij de introductiecursus: “BrainTrainerPlus; training, structuur en communicatie”.