Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u vragen die vaak gesteld worden. Klik op de vraag om het antwoord te bekijken. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Wat is de BrainTrainerPlus™?

De BrainTrainerPlus™ is een handzame en uiterst stabiele "all-in-one" computer met aanraakscherm en doordachte spelsoftware (30+ spellen en activiteiten) waarop ouderen met beginnende dementie, Korsakoff, Alzheimer, niet aangeboren hersenletsel - en meer en meer ook mensen met een verstandelijke beperking - spellen spelen die het denkvermogen helpen te stimuleren en het geheugen te trainen. Geen afstandsbediening, toetsenbord of ingewikkelde knopjes; de interface werkt volledig intuïtief door middel van aanraking van het scherm.

Training en spel leiden tot ontspanning. Geregeld gebruik van de BrainTrainerPlus™ stimuleert het geheugen en het denkvermogen. De BrainTrainerPlus™ geeft de gebruiker ook een gevoel van beheersing en controle. De software is eenvoudig te bedienen en de moeilijkheidsgraad past zich aan, aan het niveau van de speler. De software voor de BrainTrainerPlus™ computer is specifiek ontwikkeld voor een groot beeldscherm formaat zodat tekst en beelden goed zichtbaar zijn. De stevige behuizing zorgt ervoor dat het apparaat stabiel op tafel staat en niet omvalt wanneer het scherm wordt aangeraakt.

Voor wie is de BrainTrainerPlus™ geschikt?

De BrainTrainerPlus™ is speciaal ontwikkeld voor senioren, mensen met - beginnende - dementie, Alzheimer, Korsakoff en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Daarnaast wordt de BrainTrainerPlus™ ook veelvuldig ingezet voor mensen met een verstandelijke beperking.

Hoe kan ik mijn BrainTrainerPlus™ voorzien van de laatste updates?

Minimaal 2x per jaar brengen wij nieuwe spellen, quizvragen e.d. uit voor de BrainTrainerPlus™, er verschijnt hiervan een melding op uw BTP. Voor het doen van updates dient uw machine verbinding te hebben met internet en dient u te beschikken over een geldige licentie (bij vragen over licenties neemt u contact op met info@btp.nl of 010-41512000).

U kunt eenvoudig zelf updaten middels een bekabeld netwerk of via Wifi.

verbinding maken en updaten via een bekabeld netwerk

verbinding maken en updaten via WiFi

Wat is het wachtwoord van de BrainTrainerPlus™ voor het aanpassen van instellingen?

Het default wachtwoord is: f

Dit wachtwoord heeft u nodig indien u in de instellingen van de machine groepen of gebruikers wilt toevoegen, bewerken of verwijderen. Zie de filmpjes met stap-voor-stap uitleg op onze website:

Beheermenu, gebruikers bewerken:

https://youtu.be/5UllXGsGKOQ

Beheermenu, groepen bewerken:

https://youtu.be/sgqQX8gXGzw

 

 

 

 

 

 

Hoe start ik een Crowdfunding actie voor een BrainTrainerPlus™?

Klik hier en start je eigen Crowdfunding actie voor een BrainTrainerPlus™

Hoe kan de BrainTrainerPlus een rol spelen bij het (familie-) bezoek?

De spellen en quizzes kunnen samen met het bezoek, gespeeld worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een quiz (thuis) online voor te bereiden, met onderwerpen, personen en plaatsen die van belang zijn geweest in het leven. Deze quizzes kunnen door meerdere mensen online voorbereid worden en worden overgeet middels een USB stick op de BrainTrainerPlus™.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een familieboek/levensboek te maken. Online kan men foto's en muziek (mp3) uploaden welke dan door het familielid of samen tijdens het bezoek, voorzien kunnen worden van bijschriften en herinneringen. Ook kan er een automatisch fotoboek worden overgezet op de BrainTrainerPlus™, met bijvoorbeeld foto's van de kleinkinderen.

Het reminisceren wordt daarbij gestimuleerd, gesprekken volgen op natuurlijke wijze en er ontstaat een blijvende herinnering aan een vol leven. Bezoeken kunnen zo een nog waardevollere ervaring worden.

Start een familieboek

Kun je de BrainTrainerPlus™ ook aansluiten op een TV of beamer?

Ja, bijna alle BrainTrainerPlus™ machines kunnen gemakkelijk aangesloten worden op een beamer of geluidsinstallatie.

Slechts 1 'Light' model, is niet geschikt voor deze aansluiting; dit model is te herkennen aan het nummer op de achterzijde dat begint met L 310 

Hoe maak ik een Fotoboek voor de BrainTrainerPlus™?

Maak automatisch een eigen (privé) fotoalbum met alle foto's van de kleinkinderen, vakanties, hond of poes. Of maak een (openbaar) album voor de gehele groep met foto's van weleer, oude beroepen of klederdrachten.

Het samen bekijken van de foto's op het grote beeldscherm van de BrainTrainerPlus™ leidt tot vele herinneringen ophalen en biedt gesprekstof.

Instructies voor het maken van een fotoalbum

Hoe maak ik een familie- of levensboek voor de BrainTrainerPlus™?

Het wordt pas echt leuk als men samen een Familie- of Levensboek maakt. Een functie op de BrainTrainerPlus™ waar men vooraf foto’s, muziek en teksten kan uploaden via de BTP site en van bijschriften voorziet. Het reminisceren wordt daarbij gestimuleerd, gesprekken volgen op natuurlijke wijze en er ontstaat een blijvende herinnering aan een vol leven. Alle bezoekers van een bewoner kunnen hier aan mee werken en zeker ook de kleinkinderen.

Start familieboek

 

Hoe maak ik een eigen quiz voor de BrainTrainerPlus™?

Met de BrainTrainerPlus™ kunt u ook zelf een quiz maken. Dit doet u heel simpel via deze website. 

maak een quiz

Nu kunnen u én andere familieleden of vrienden vragen verzinnen. Dit kan heel persoonlijk zijn, zoals vragen over oude klasgenoten, familieleden, of een eerste auto, gecombineerd met foto’s en muziek.

Of u kiest voor een regionale quiz die meer te maken heeft met de stad waarin uw familielid is opgegroeid. Bijvoorbeeld waar staat dit bekende beeld? Of welke rivier stroomt door onze stad?

Maar er kunnen natuurlijk ook algemene vragen voor een hele groep worden gemaakt worden over muziek, film of gebruiksvoorwerpen van weleer.

Hoe kan de BrainTrainerPlus™ bijdragen aan een dagritme en structuur?

Door de BrainTrainerPlus™ een vaste plek in de huiskamer te geven draagt dit bij aan structuur in de dagindeling. Dit geeft rust en een gevoel van veiligheid. De BrainTrainerPlus™ is heel goed individueel te gebruiken.

Op de BrainTrainerPlus™ kunnen tot wel 420 accounts worden gemaakt waar een dagelijkse training voor de bewoners kan worden ingesteld.

 

Is de BrainTrainerPlus™ een individuele spelcomputer of is het (ook) een groepsactiviteit?

De BrainTrainerPlus™ kan zowel individueel of als groepsactiviteit worden ingezet. Zowel met andere groepsleden en/of bewoners als met de eigen familie of bezoek.

Moet je verstand hebben van computers om met de BrainTrainerPlus™ te werken?

Nee, de BrainTrainerPlus™ is bijzonder eenvoudig te bedienen middels een touchscreen. Daarnaast is de eigen software zo ontwikkeld dat er bijna geen beheer op nodig is, en het beheer dat nodig is (updates etc) wordt door BrainTrainerPlus™ online voor u gedaan. De machine dient daarvoor wèl toegang te hebben tot Internet voor de twee jaarlijkse updates.

Is de BrainTrainerPlus™ ook te gebruiken door anderstaligen?

Ouderen die de Nederlandse taal niet goed beheersen kunnen toch veel plezier beleven aan de BrainTrainerPlus. Er wordt gebruik gemaakt van veel beeld en dat is ook voor anderstaligen goed te begrijpen.

Ook de mogelijkheid om een eigen quiz te maken kan voor en door anderstaligen gebruikt worden om in de eigen taal, cultuur of achtergrond content te maken.

Kun je het proces van dementie of alzheimer stoppen door te trainen?

Nee. Door de hersenen te trainen en actief te houden is er wel enig resultaat merkbaar. Maar de BrainTrainerPlust™ richt zich vooral op het bieden van structuur in de dagindeling en het gevoel van competentie en 'er toe te doen'. Wanneer een quizvraag goed beantwoord is, geeft dit een gevoel van trots. 

Waarom zou ik hiervoor geen tablet (iPad) kunnen gebruiken?

De motoriek en het gezichtsvermogen van ouderen of mensen met een ontwikkelingsstoornis, is vaak niet meer toereikend voor het kleine scherm van een tablet of de stabiliteit van een gewoon touchscreen-scherm. De software voor de BrainTrainerPlus™ computer is specifiek ontwikkeld voor een groot beeldscherm formaat zodat tekst en beelden goed zichtbaar zijn. De stevige behuizing zorgt ervoor dat het apparaat stabiel op tafel staat en niet omvalt wanneer het scherm wordt aangeraakt.

Daarnaast kan de BrainTrainerPlus beveiligd worden tegen diefstal.

Wat is het BrainTrainerPlus™ algoritme?

Het BrainTrainerPlus™ algoritme is de functie in software die ervoor zorgt dat de moeilijkheidsgraad van de vragen zich aanpast naar het niveau van de speler. Zodoende wordt de speler voldoende uitgedaagd, maar blijft het gevoel van controle en beheersing. Dit geeft plezier en een zekere mate van trots.