BrainTrainerPlus™. Meer dan een geheugen spelletje.

Alzheimer, dementie, geheugenverlies, ouderen krijgen er vaak mee te maken.

Dat heeft niet alleen een enorme impact op de persoon zelf maar op de gehele familie. Het wordt steeds moeilijker om een gesprek te voeren, belangrijke data worden vergeten en beslissingen nemen wordt steeds lastiger. De BrainTrainerPlus™ kan het proces niet stopzetten maar kan er wel voor zorgen dat de interactie tussen u en uw familielid makkelijker verloopt.

Geheugen spellen

Op de BrainTrainerPlus™ vindt u meer dan 30 spellen en quizzes waarmee uw familielid het geheugen en de hersenactiviteit kan stimuleren. De spellen beginnen simpel maar zijn er in meerdere niveaus. Er kan per gebruiker een eigen account worden gemaakt zodat ieder spelletje telkens op het juiste niveau start. Zo krijgt de gebruiker nooit het gevoel slecht te presteren.

De spellen en quizzen zijn prima om zelf te spelen, maar kunnen ook heel goed samen gespeeld worden. Met een kleinkind bijvoorbeeld.

Uw eigen quiz

Met de BrainTrainerPlus™ kunt u ook zelf een quiz maken. Dit doet u heel simpel via de btp.nl website. Klik daar op ‘zelf quiz maken’. Nu kunnen u én andere familieleden of vrienden vragen verzinnen. Dit kan heel persoonlijk zijn, zoals vragen over oude klasgenoten, familieleden of hobby's gecombineerd met foto’s. Of kies voor een regionale quiz die meer te maken heeft met de stad waarin uw familielid is opgegroeid. Bijvoorbeeld waar staat dit bekende beeld? Of welke rivier stroomt door onze stad? Na het afronden van de quiz kan de gemaakte quiz op een usb-stick gezet worden.

Persoonlijk familieboek

Ook kan er een persoonlijk familieboek worden gemaakt op de BrainTrainerPlus™. Dit 'Levensboek' kan voortduren worden aangevuld met foto’s, muziekfragmenten en teksten. De BrainTrainerPlus™ onthoudt de ingevoerde gegevens en zo maken u en de andere familieleden het familieboek steeds uitgebreider en vollediger. Juist het schrijven van de onderschriften samen met opa, oma, vader of moeder is prettig om te doen. Uiteindelijk kunt u dit digitale boek ook uitprinten als ‘echt’ boek.