Skip to the content

BrainTrainerPlus™. Meer dan een geheugen spelletje.

Alzheimer, dementie, geheugenverlies, oudere mensen krijgen er vaak mee te maken. Dit is vervelend voor de persoon zelf, maar ook voor de familie. Het wordt steeds moeilijker om een gesprek te voeren. Belangrijke data worden vergeten. Beslissingen nemen wordt steeds lastiger. De BrainTrainerPlus™ kan de vergeetachtigheid niet stopzetten. Maar het systeem kan er wel voor zorgen dat de interactie tussen u en uw familielid makkelijker verloopt.

Geheugen spellen

Op de BrainTrainerPlus™ vindt u maar liefst 30 spellen en quizzes waarmee uw familielid het geheugen en de hersenactiviteit kan stimuleren. De spellen beginnen simpel, maar zijn er vaak in een aantal niveaus. Uw vader, moeder, opa of oma heeft een eigen account en zodra dat geopend wordt begint elk spel telkens bij het juiste niveau. Zo krijgt de gebruiker nooit het gevoel slecht te presteren.

De spellen en quizzen zijn prima om zelf te spelen, maar kunnen ook heel goed samen gespeeld worden. Met een kleinkind bijvoorbeeld.

Uw eigen quiz

Met de BrainTrainerPlus™ kunt u ook zelf een quiz maken. Dit doet u heel simpel via de btp.nl website. Klik daar op ‘zelf quiz maken’.

Nu kunnen u én andere familieleden of vrienden vragen verzinnen. Dit kan heel persoonlijk zijn, zoals vragen over oude klasgenoten, familieleden, of een eerste auto, gecombineerd met foto’s.

Of u kiest voor een regionale quiz die meer te maken heeft met de stad waarin uw familielid is opgegroeid. Bijvoorbeeld waar staat dit bekende beeld? Of welke rivier stroomt door onze stad?

Persoonlijk familieboek

Naast de quiz kunt u ook een persoonlijk familieboek maken op de BrainTrainerPlus™. Dit document kunnen u of anderen telkens aanvullen met foto’s. De BrainTrainerPlus™ onthoudt de ingevoerde gegevens en zo maken u en de andere familieleden het familieboek steeds uitgebreider en vollediger. Juist het schrijven van de onderschriften samen met opa, oma, vader of moeder is prettig om te doen. Uiteindelijk kunt u dit digitale boek ook uitprinten als ‘echt’ boek.

 

Volg ons!

BrainTrainerPlus is ook actief op:

Maak nu uw eigen quiz met de BrainTrainerPlus!

U kunt zelf ook een quiz maken, die op de BrainTrainerPlus™ gespeeld kan worden.